Ordu/Mesudiye ilçesinde 1947 yılında doğdu. A.Gökçe İlkokulu(1958), Mesudiye Ortaokulu(1961) ve Ankara Kurtuluş Lisesi(1964)’ni bitirdi. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu.
1969 yılında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 1974 yılında doktora tezini tamamladı. 1977 -79 arasında Alexander Humboldt araştırma bursu kazanarak Münih Teknik Üniversitesi’nde araştırmalar yaptı. 1979 yılında doçent ve 1988 yılında ise profesör oldu.
1980-84 döneminde TSE Gıda Standardları Grubu başkanı, 1989-95 döneminde Sağlık Bakanlığı Gıda Katkıları Komisyonu üyeliği yaptı. 2005-2017 yılları arasında Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Komisyonu başkanlığı yaptı.
1970-71 döneminde Üniversite Asistanları Sendikası başkanlığı, 1980-84 döneminde Gıda Teknolojisi Derneği başkanlığı, 1993 -2008 arasında Meyve Suyu Endüstrisi Derneği kurucu başkanlığı, 2002-2006 döneminde Mesudiye Gelişme Vakfı başkanlığı yaptı.
Üniversitede; gıda kimyası, gıda kalite kontrolü, gıdaların raf ömrü ve gıda mühendisliği derslerini vermiştir. 32 yüksek lisans ve 9 doktora olmak üzere 41 lisansüstü tez danışmanlığı yaptı. Gıda bilimi konusunda yerli ve yabancı dergilerde yayınlanan çok sayıda bilimsel makalesi vardır.
Ankara Üniversitesi’nde 1966-99 yılları arasında ise Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü; 1991-94, 1998-99 ve 2007-2014 dönemlerinde Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanlığı yaptı.
Ankara Üniversitesi’nden 2014 tarihinde emekli oldu. 2014-18 Lefke Avrupa Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde görev yaptı. 2018 yılından bu yana Avrasya Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde gıda bilimi dersleri vermektedir.