Clicky

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı “Mavi Vatan”ımızın Güvencesidir – Ortak Akıl Politika Geliştirme
Ortak Akıl Politika Geliştirme

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı “Mavi Vatan”ımızın Güvencesidir

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Bayramı “Mavi Vatan”ımızın

güvencesidir.

 

– 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun

– Bugün Türk denizcisinin rotası, çağdaş ve tam bağımsız bir Türkiye idealine erişim rotasıdır.

Karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızın ilanı olan,1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın 95. Yıldönümünü kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz.

1 Temmuz 1926’da kabul edilen ilgili yasa; tam bağımsız ve egemen Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için hayati bir yapı taşı olmuştur.

Bu yasa ile; akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün karasularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verilmiştir. Ayrıca yasa ile  dalgıçlık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, tayfalık ve benzeri mesleklerin de Türk yurttaşlarınca yerine getirilebileceği belirtilmiştir.

Bu yasanın kabul edilişinde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere emeği geçen tüm vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimiz başta olmak üzere, köklü bir geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenleri ve tüm denizcilerimizi bu vesile ile bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Geleceğe yönelik temel beklentimiz; üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizlerin nimetlerinden yararlanmak, bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek ve de bölgemizde ve dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da arttırmaktır.

Yaşasın “Mavi Vatan”

Saygılarımızla

ORTAK AKIL POLİTİKA GELİŞTİRME DERNEĞİ

 

Ortak Akıl Politika Geliştirme

Sosyal Medya

Bizi takip edin, birlikte daha güçlüyüz...