Clicky

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği (OAPGD) Uluslararası İşbirliğine Yönelik Temaslarına Devam Ediyor – Ortak Akıl Politika Geliştirme
Ortak Akıl Politika Geliştirme

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği (OAPGD) Uluslararası İşbirliğine Yönelik Temaslarına Devam Ediyor

OAPGD Heyeti Kondrad Adenaur Vakfı (KAS) Türkiye Temsilciliğini Ziyaret etti.      
 
Uluslararası temas ve işbirliği ilişkilerine özel önem atfeden OAPGD dün (21.01.2022) KAS Türkiye temsilciliğini ziyaret etti.
OAPGD Başkanı Enis Tütüncü, Genel Sekreter Dr. Hakan Akbulut ve Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yalçın’dan oluşan OAPGD heyeti, KAS Türkiye temsilcisi Walter Gros, KAS Türkiye Temsilci Yardımcısı Nils Lange ve KAS Projeler Yetkilisi Bekir Öncel ile vakıf merkezinde görüştü.
Karşılıklı işbirliği iradelerinin ortaya çıktığı görüşmede; OAPGD Başkanı Tütüncü; Derneğin amaç ve öncelikleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve OAPGD’nin çalışma ve faaliyetlerinin temelini oluşturan yedi masa ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Tütüncü ayrıca Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılı tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarla görüşmekten ve muhtemel işbirliği imkanlarını değerlendirmekten Dernek olarak memnuniyet duyduklarını ayrıca belirtti.
KAS Türkiye temsilcisi Gros da; OAPGD heyeti ile görüşmekten duyduğu büyük mutluluğu belirterek, KAS hakkında bilgi verdi ve vakfın Türkiye’de yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Temsilci Gros; Türkiye’nin AB üyeliği ve göçmenlerle ile ilgili konular başta olmak üzere, OAPGD’nin belirlediği öncelikler çerçevesinde kendilerinin de çalışmalar yaptıklarını, bu tür çalışmaları sürdürmekten ve bu çerçevede OAPGD ile işbirliğinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ayrıca ifade etti.
Görüşmede OAPGD Genel Sekreteri Dr.Akbulut da; OAPGD’nin öncelikli konularında ortak etkinlikler düzenlenebileceğini ve işbirliği imkanları oluşturulabileceğini ifade ederek, Türkiye ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek doğru bilgi ve değerlendirmeler konusunda OAPGD’nin KAS’a yardımcı olabileceğini, KAS’ın; dolayısıyla Almanya’daki KAS çevrelerinin Türkiye ile ilgili gerçekleri daha iyi anlamalarına da OAPGD’nin katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

Görüşmenin sonunda; OAPGD ve KAS‘ın sürekli temas halinde olmaları ve  işbirliği konularını ivedilikle hayata geçirme konularında mutabık kalındı.

Ortak Akıl Politika Geliştirme

Sosyal Medya

Bizi takip edin, birlikte daha güçlüyüz...