Clicky

Elmalı Davası, Çocuk İstismarı ve İstanbul Sözleşmesi – Ortak Akıl Politika Geliştirme
Ortak Akıl Politika Geliştirme

Elmalı Davası, Çocuk İstismarı ve İstanbul Sözleşmesi

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği olarak, ülkemizde çocuklarımıza yönelik toplum vicdanını yaralayan her türlü suç için en ağır hükümleri içeren bir ceza yasası olmamasına şiddetle itirazımız vardır.

Ebeveynlerinin izni ile taciz edilen çocuklar, masada otururken eşine şişeyle saldıran ve kurtarmak isteyenleri tekme tokat döven adamlar, ayaklar altında kafası ezilen gazeteciler, mafya liderinin yaptığı dehşet verici açıklamalar, harekete geçmesi gereken ülkemizi yönetenlerin ve yargının hiçbir tepki göstermemeleri, Demokratik Hukuk Devleti açısından kabul edilemez olaylardır.

2014 yılında Mecliste tüm partilerin oybirliği ile kanunlaşan İstanbul Sözleşmenin, TBMM’nin iradesi yok sayılarak feshedilmek istenmesi, ülkemizi ve toplumumuzu derinden sarsmıştır. Ülkemizin dünyada İstanbul şehrimizin adı ile anılan ve imzalandığında tüm kadınlarımızı umutlandıran bu sözleşmeden çekilmesi sadece kadınlarımızın değil tüm insan hak ve özgürlüklerinin ihlallerini de tetikleyecektir.

Söz konusu olaylarda mağdur olan yurttaşlarımızın suçlanması ve faillerinin serbest bırakılması endişelerimizde ne denli haklı olduğumuzu göstermektedir.

Medeni yasa ile kadınları eşit yurttaş olarak ilan eden, seçme ve seçilme hakkını kazandıran TBMM’nin, kendisinin onayladığı cinsiyet temelinde kadınları ötekileştiren söylemleri ve eylemleri engelleyecek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak olan İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmasını bekliyoruz ve istiyoruz.

Kuruluş gününü dünyadaki tek çocuk Bayramı olarak ilan eden TBMM’nin, çocuk tacizini araştırmaya gerek görmeyen bir meclis durumuna düşürülmemesi için tüm milletvekillerini ve karar vericileri aklıselime ve göreve davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözü bu görevin önemini ve değerini görmek için yeterlidir.

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği olarak;

Çocuklarımıza, kadınlarımıza, insana, doğaya ve tüm canlılara yönelik her türlü şiddetin karşısındayız.

Aklın ve bilimin öncülüğünde, mutlu ve gelecekten umutlu insanların yaşadığı çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

Ortak Akıl Politika Geliştirme Derneği

Ortak Akıl Politika Geliştirme

Sosyal Medya

Bizi takip edin, birlikte daha güçlüyüz...